Sähköposti: myynti@lasitehdas.com  |   Puh.09 3152 3040
Tarjouspyynnöt: myynti@lasitehdas.com

Karkaistu lasi naarmuuntuu helposti väärällä pesutekniikalla

Lasin karkaisussa lasin kovuus kasvaa jopa 5-6 kertaiseksi, mutta lasin pintakovuus ei tästä kuitenkaan kasva. Eli karkaistu lasi naarmuuntuu jopa helpommin kuin karkaisematon lasi.

Karkaisuprosessissa lasin muodostuu pintajännite ja ilmeisesti siitä johtuen karkaistun lasin naarmuuntuessa naarmu on yleensä syvempi. Naarmuun syntyessä se rikkoo lasin pinnan syvemmältä ja naarmuista tulee isompia ja näkyvämpiä kuin samalla voimalla karkaisemattomaan lasiin syntyvä naarmu.

Toinen syy karkaistun lasin naarmuuntumiselle on, että lasin pinnassa on karkaisuprosessin jäljiltä saostuneena pieniä lasipartikkeleja ja hankaamalla tai kuivauslastalla voimakkaasti painettaessa nämä irtoavat ja naarmuttavat lasia hiekkapaperin lailla lasin puhdistuksen yhteydessä. Aina ennen lasin pesua karkaistun lasin pinnasta pitää puhdistaa irtoava aines ja pöly esimerkiksi pehmeällä liinalla pyyhkimällä. Kuivauslastaa kannattaa aina välttää ja kuivata lasit pehmeällä kankaalla.

Karkaistua lasia käytetään usein pöydän laseissa ja myös monissa nykyaikaisissa isoissa ikkunoissa on karkaistua lasia. Kaikki tolpattomat lasikaiteet ovat karkaistua lasia ja myös osa tolpallisista kaiteista.


 • Mikä ihmeen raitalasi?

  Mikä ihmeen raitalasi?

  Oletko koskaan ajatellut, kuinka monipuolinen sisustuselementti lasi voi olla? Kun selailet verkkokauppamme valikoimaa, huomaat nopeasti, että lasia käytetään lähes kaikissa kodin tiloissa – niin sisällä kuin ulkona. Lasin eri sävyt, paksuudet […]


 • Mistä syntyi idea Mukulakivi-peiliin?

  Mistä syntyi idea Mukulakivi-peiliin?

  Ihminen, joka tarkkailee ympäristöään aktiivisesti, löytää useimmiten uskomattomia yksityiskohtia joka puolelta. Yksi saattaa ihastella lehden suonien kirjavia kuvioita ja toinen pysähtyy ihailemaan kivien kaarevia muotoja ja monipuolisia sävyjä. Usein pienet yksityiskohdat […]


 • Muotopeilit nostavat suosiotaan Suomessa

  Muotopeilit nostavat suosiotaan Suomessa

  Muotopeilien viehätysvoima on valloittanut maailmaa jo pitkään, ja nyt niiden kysyntä kasvaa koko ajan vahvemmin myös Suomessa. Erikoiset muotoilut ja persoonallisuutta huokuva tyyli ovat tehneet näistä peileistä halutun sisustuselementin monissa kodeissa. […]


Sähköposti: myynti@lasitehdas.com

Tarjouspyynnöt
Sähköposti: myynti@lasitehdas.com
Kerrothan sähköpostissa aina mille paikkakunnalle lasit olisivat tulossa, niin ohjaamme kyselyt suoraan oikean alueen myyjälle. Tavoitat meidät parhaiten sähköpostilla, lisätietoja tuotteista myös puhelimitse.

Kokemuksia Lasitehtaasta
Lasitehdas x Friends

Helsinki, Espoo, Vantaa, Porvoo 09 3152 3040
Seinäjoki, Vaasa 06 557 8740
Turku 02 724 8040
Tampere 03 433 1140
Muu Suomi 09 3152 3040

Showroom
Lasitehtaan showroom on suljettu väliaikaisesti ja rakennamme uutta showroomia Porvooseen. Uusi showroom avautuu elokuussa.

Noutovarasto
Avoinna:
ark. klo 8-16 tai sopimuksen mukaan
Kirjaltajantie 2
06150 Porvoo

Lasien ja muiden tuotteiden toimitusehdot.

instagram ikoni avainlippu

Suomen Lasitehdas Oy © 2023
Pyydä tarjous »