Puhelinnumero:+358 9 3152 3040 Sähköposti / Tarjouspyynnöt: myynti@lasitehdas.com

Karkaistu lasi naarmuuntuu helposti väärällä pesutekniikalla

Lasin karkaisussa lasin kovuus kasvaa jopa 5-6 kertaiseksi, mutta lasin pintakovuus ei tästä kuitenkaan kasva. Eli karkaistu lasi naarmuuntuu jopa helpommin kuin karkaisematon lasi.

Karkaisuprosessissa lasin muodostuu pintajännite ja ilmeisesti siitä johtuen karkaistun lasin naarmuuntuessa naarmu on yleensä syvempi. Naarmuun syntyessä se rikkoo lasin pinnan syvemmältä ja naarmuista tulee isompia ja näkyvämpiä kuin samalla voimalla karkaisemattomaan lasiin syntyvä naarmu.

Toinen syy karkaistun lasin naarmuuntumiselle on, että lasin pinnassa on karkaisuprosessin jäljiltä saostuneena pieniä lasipartikkeleja ja hankaamalla tai kuivauslastalla voimakkaasti painettaessa nämä irtoavat ja naarmuttavat lasia hiekkapaperin lailla lasin puhdistuksen yhteydessä. Aina ennen lasin pesua karkaistun lasin pinnasta pitää puhdistaa irtoava aines ja pöly esimerkiksi pehmeällä liinalla pyyhkimällä. Kuivauslastaa kannattaa aina välttää ja kuivata lasit pehmeällä kankaalla.

Karkaistua lasia käytetään usein pöydän laseissa ja myös monissa nykyaikaisissa isoissa ikkunoissa on karkaistua lasia. Kaikki tolpattomat lasikaiteet ovat karkaistua lasia ja myös osa tolpallisista kaiteista.


 • Lasitehdas ja Lasimestari Bergholm aloittavat laajan yhteistyön

  Lasitehdas ja Lasimestari Bergholm aloittavat laajan yhteistyön

  Lasitehdas on tunnettu muun muassa omista peilituotteistaan sekä mustaruututuotteistaan. Lasimestari Bergholm on täyden palvelun lasiliike Espoossa. Vuoden vaihteessa alkaneessa yhteistyössä Lasitehdas toimittaa laadukkaat lasi- ja peilituotteet ja Lasimestari Bergholm hoitaa tuotteiden […]


 • Miten sisustuspeili ja peilauspeili eroavat toisistaan?

  Miten sisustuspeili ja peilauspeili eroavat toisistaan?

  Peilin merkitys ja käyttötarkoitukset ovat muuttuneet viime vuosina paljon. Peili ei ole välttämättä enää vain peilausta varten, vaikka se edelleen hankitaankin usein tuota päätarkoitusta varten. Sisustuspeili on kuitenkin termi, joka on […]


 • Jättipeili ja sen sijoittelu kotona

  Jättipeili ja sen sijoittelu kotona

  Jättipeili on positiivisella tavalla silmiinpistävä sisustuselementti, joka tuo tilaan valoisuutta ja avaruuden tunnetta. Voit sijoittaa jättipeilin kotona monilla eri tavoin ja eri tiloihin, olipa käytössäsi sitten runsaasti tai niukemmin tilaa. Yleinen […]


Sähköposti: myynti@lasitehdas.com

Tarjouspyynnöt
Sähköposti: myynti@lasitehdas.com
Kerrothan sähköpostissa aina mille paikkakunnalle lasit olisivat tulossa, niin ohjaamme kyselyt suoraan oikean alueen myyjälle. Tavoitat meidät parhaiten sähköpostilla, lisätietoja tuotteista myös puhelimitse.

Kokemuksia Lasitehtaasta
Lasitehdas x Friends

Helsinki, Espoo, Vantaa, Porvoo 09 3152 3040
Seinäjoki, Vaasa 06 557 8740
Turku 02 724 8040
Tampere 03 433 1140
Muu Suomi 09 3152 3040

Showroom

Lue asiakkaidemme arvosteluja meistä

Noutovarasto
Avoinna:
ark. klo 8-16 tai sopimuksen mukaan
Kirjaltajantie 2
06150 Porvoo

Lasien ja muiden tuotteiden toimitusehdot.

instagram ikoni

Suomen Lasitehdas Oy © 2024
Pyydä tarjous »