Lämpölasien mitoitus

Mistä eristyslasien eli lämpölasien mitat saa selville? Helpoin ja varmin tapa on, jos vanhan lasin välilistaan on kirjoitettu mitat. Niissä on kerrottu lasin ja välilistojen paksuus. Joskus myös koko lasin mitat (pinta-ala).

Oheisen mallikuvan lopussa oleva teksti kertoo: Float 3mm/15/Thermofloat 6mm

Tästä voidaan tulkita, että ensimmäinen lasi on tavallinen 3mm paksu, välissä on 15mm välilista ja toinen lasi on 6mm paksu thermofloat-lasi. Koko lasin paksuus on siis 3+15+6=24mm. Tässä on kaksi lasia, niin tämä on 2-kerroslasi. Joskus tämän tekstin perässä on myös millimetreinä lasin mitat.

Toisessa esimerkissä on teksti Thermofloat 6mm/8/float 4mm/8/Thermofloat 6mm

Tästä voidaan tulkita, että ensimmäinen lasi on 6mm thermofloat-lasi, 8mm välilista, 4mm tavallinen lasi (float), 8mm lista ja 6mm thermofloat-lasi. Tässä on kolme lasia, niin tämä on 3-kerroslasi.

Lasin pinta-alan mittaaminen

Lasin pinta-alan mittaaminen olisi tarkinta, jos vanha lasi olisi irti karmeista. Tämä ei useasti ole mahdollista, joten mitataan ensin valoaukko. Se on lasin mitta ilman karmeja, siis se osuus lasista, joka on näkyvissä. Kun tähän mittaan lisätään 20mm, niin saadaan koko lasin mitta. 20mm on siis lasilistan alle jäävä osuus (10 mm molempiin reunoihin). Huom. vanhemmissa lämpöikkunoissa mitta voi olla 25mm, eli 12,5+12,5mm jää kaikkiin reunoihin.

Mittaa lasi aina 2-3 kohdasta, jotta saat varmasti oikeat mitat. Lämpölaseja ei pysty valmistuksen jälkeen enää muokkaamaan.

Mikäli tarvitset apua lasien mitoituksessa, niin meiltä voit kysyä neuvoa myynti@lasitehdas.com. Samasta osoitteesta voit myös pyytää tarjouksen lämpölaseista. Tarjoamme markkinoiden parhaat hinta. Lisää tietoa lämpölaseista.

Pyydä tarjous laseista omien mittojesi mukaan. Lähetä viestiä myynti@lasitehdas.com 

 

Lasit laadukkaasti suoraan tehtaalta parhaaseen hintaan!

LUE LISÄÄ

YHTEYSTIEDOT

myynti@lasitehdas.com

 

Pöydän lasit ja peilit 09 3152 3041
Helsinki, Espoo, Vantaa, Porvoo 09 3152 3040

Seinäjoki, Vaasa 06 557 8740

Turku 02 724 8040

Tampere 03 433 1140

Muu Suomi 09 3152 3040

LASITEHDAS.COM

TUOTANTO JA NOUTOVARASTO
Emäsalontie 271
06950 Emäsalo (Porvoo)

avoinna arkisin klo 8-16

TARJOUSPYYNNÖT
myynti@lasitehdas.com

RAKENNUSLIIKKEET JA JÄLLEENMYYJÄT

mikko@lasitehdas.com