Puhelinnumero:+358 9 3152 3040 Sähköposti / Tarjouspyynnöt: myynti@lasitehdas.com

Saunan lasiseinä kotikylpylän kruununa

saunan lasiseinä, superkirkas optwhite lasi
Kuvassa superkirkas optiwhite lasi ja harjatut RST helat

Lasi on ansainnut paikkansa kotien kosteissa tiloissa. Lasiovi on nykyään lähes itsestään selvä valinta pukuhuoneen ja kylpyhuoneen sekä niin ikään kylpyhuoneen ja saunan välissä. Lasi tuo näihin tiloihin luksuksen tuntua, jota jokainen kotikylpylä kaipaa. Lasin käyttöön pesutiloissa vaikuttaa myös koko ajan kehittyvä valaistus sekä lasin monet eri vaihtoehdot.

Kyseiset tilat eivät yleensä ole suuren suuria, joten lasiseinät ja -ovet pitävät avaruutta yllä päästäen myös valoa viereisistä tiloista läpi.

Kylpyhuoneet ja saunat sisustetaan nykyään ihan erilaisella otteella kuin menneinä vuosina. Lauteet ja kiukaat ovat kehittyneet tyyliltään ylellisiksi ja pesu- ja saunatilat ovat kokonaisuudessaan jatkuvasti tyylikkäämpiä. Niinpä jokainen yksityiskohta, kuten saunan lasiseinä on mietittävä tarkkaan ympärillä olevien elementtien mukaan. Luonnollisesti iso asia kokonaisuuden kannalta on tietysti se, että enää ei puhuta vain saunan lasiovista vaan kokonaisista lasiseinistä.

Tutustu tästä Lasitehtaan lasiseiniin

Minkävärinen saunan lasiseinä kannattaa valita?

Lasin värisävyn valintaan kannattaa panostaa. Suosituin väri on kirkas lasi, mutta myös savunharmaa lasi on tällä hetkellä erittäin suosittu. Pesutilojen laattavalinnat vaikuttavat siihen, minkä sävyinen lasi sopii tilaan parhaiten. Myös saunan lauteiden sävyllä ja valon määrällä on oma merkityksensä. Jos haluat saunaan kirkkaan lasin, niin yleensä normaali kirkas lasi toimii hyvin, mutta jos pesuhuoneen ja saunan yleisilme on kovin vaalea, niin superkirkas optiwhiten lasi on ykkösvalinta. Artikkelin lopussa on lisää kuvia saunojen eri väreistä.

Lasin suhteen on syytä huomioida myös sen ominaisuudet. Normaali kirkas lasi nimittäin taittaa hieman vihreään ja se ei ole kaikissa tapauksissa toivottavaa. Ratkaisu tähän on valita superkirkas optiwhite lasi, josta on pyritty poistamaan lasin luonnollista vihreää väriä. Optiwhite lasissakin lasin reuna on yleensä vihertävä, valo taittaa siihen tämän sävyn ja sitä ei voi poistaa.


Tässä mallikuvassa normaalin lasin vihreä sävy korostuu, koska taustalla on valkoinen pöytä.

Kirkkaan ja optiwhite lasin väriero

Lasin värillä ja tummuudella voidaan vaikuttaa myös siihen, kuinka hyvin saunaan näkee kylpyhuoneesta ja päinvastoin. Mikäli toiveena on, että kylpyhuoneesta näkisi saunaan mahdollisimman vähän, suosittelemme tummanharmaata lasia. Tätä kutsutaan usein jopa mustaksi lasin tummuuden takia. Yleensä saunan himmeämpi valaistus aiheuttaa sen, että kylpyhuoneesta ei näe saunaan kovin hyvin, mutta saunasta on kylpyhuoneeseen päin kirkkaampi näkyvyys.

savunharmaa lasi
Savunharmaa lasi
pronssi lasi
Pronssi lasi
Tumman harmaa lasi, eli musta lasi
Tummanharmaa lasi

Onko saunan lasiseinä turvallinen? Entä mitoitus ja asennus?

Lasitehtaan lasiseinät suunnitellaan ja valmistetaan suomalaisella ammattitaidolla ja ylpeydellä. Olemme kehittäneet saunan lasiseinän rakentajille ja tee-se-itse-sisustajille. Saunan lasit on helppo tilata ja asentaa ohjeidemme mukaan.

Kaikki saunan lasiseinät on valmistettu CE-merkitystä 8mm karkaistusta turvalasista. Kyseessä on turvallinen ja luotettava sekä tietysti erittäin tyylikäs sisustuselementti.

Valmistamme lasiseinät millintarkasti mittatilaustyönä. Käytettävissäsi ovat omat asentajamme, joiden avulla asennustyö onnistuu aina ammattitaidolla. Asentajamme suorittavat saunan lasien asennuksia Uudenmaan ja Seinäjoen alueella.

Olemme miettineet toimituksissa kaiken valmiiksi, jotta asennus olisi mahdollisimman sujuvaa. Toimitus sisältää aina tarvittavat asennustarvikkeet, kuten saranat, listat ja vetimet.

Lasiseinä saunaan on mainio keino luoda avara ja moderni kylpylämäinen tunnelma. Voit hyödyntää lasiseinäratkaisujamme niin uudis- kuin remonttikohteissa.

Saat laskettua hinnan omasta lasiseinäkokonaisuudesta kätevällä laskurillamme. Löydät laskurin tämän sivun alaosasta. Saat meiltä aina tarkan mittakuvan sen jälkeen, kun olet tehnyt tilauksesi. Lopullinen vahvistus tapahtuu vasta mittakuvien tarkastamisen jälkeen. Kotimaisena joustavana ja nopeana yrityksenä toimitamme tuotteet tehtaalta suoraan sinulle ilman välikäsiä. Tavoitteenamme onkin olla asiakkaillemme aina paras ja kustannustehokkain vaihtoehto.

Mikäli kaipaat apua tuotteiden valinnassa, mitoituksessa tai asennuksen suunnittelussa, ota rohkeasti yhteyttä asiakaspalveluumme. Autamme sinua mielellämme!

Normaali kirkas lasi, saunassa kromi helat ja suihkuseinä mustalla listalla. Kirkkaan lasin vihreään taittava sävy ei näy kun ympäristö ei ole valkoinen.
Superkirkas optiwhite lasi ja mustat helat. Sivulasin alla matala jalka, rakoa lasin ja lattian välissä noin 20mm.
Savunharmaa saunan lasiseinä ja mustat listat.
Tummanharmaa saunan lasiseinä, kutsutaan myös mustaksi lasiksi koska väri on niin tumma. Mustat helat, sivulasin alla matala jalka, rakoa noin 20mm.

Sähköposti: myynti@lasitehdas.com

Tarjouspyynnöt
Sähköposti: myynti@lasitehdas.com
Kerrothan sähköpostissa aina mille paikkakunnalle lasit olisivat tulossa, niin ohjaamme kyselyt suoraan oikean alueen myyjälle. Tavoitat meidät parhaiten sähköpostilla, lisätietoja tuotteista myös puhelimitse.

Kokemuksia Lasitehtaasta
Lasitehdas x Friends

Helsinki, Espoo, Vantaa, Porvoo 09 3152 3040
Seinäjoki, Vaasa 06 557 8740
Turku 02 724 8040
Tampere 03 433 1140
Muu Suomi 09 3152 3040

Showroom

Lue asiakkaidemme arvosteluja meistä

Noutovarasto
Avoinna:
ark. klo 8-16 tai sopimuksen mukaan
Kirjaltajantie 2
06150 Porvoo

Lasien ja muiden tuotteiden toimitusehdot.

instagram ikoni

Suomen Lasitehdas Oy © 2024
Pyydä tarjous »