Puhelinnumero:+358 9 3152 3040 Sähköposti / Tarjouspyynnöt: myynti@lasitehdas.com

LASIT JA HELAT OMIIN TOLPPIIN

Lasit ja helat omiin tolppiisi

Rakenna itse tolpat tai vaihda lasit olemassa oleviin kaiteisiin. Hinta vaihtelee tolppien etäisyyden ja myös kaiteen pudotuskorkeuden mukaan.

Lasikaiteen teko olemassaoleviin tolppiin on helppoa ja asennus nopeaa. Tolpat voivat olla mitä tahansa materiaalia, johon saa tukevasti lasikiinnikkeen kiinnitettyä ja joka on tukevasti kiinni kaiteessa. Tämän tyyppinen lasikaide on helppo asentaa myös itse.

Lasien paksuus vaikuttaa siihen kuinka iso tolppien väli voi olla, samoin pudotuskorkeus terassilta vaikuttaa lasin valintaan. Jos pudotus on alle 50cm niin kaide voidaan tehdä edullisemmasta lasista. Esimerkkejä lasien mitoista ja hinnoista kun pudotuskorkeus on yli 50cm.

Aukon leveys max 100cm
Lasi 4+4mm karkaistu, kirkas + kiinnikkeet 200€/aukko
Aukon leveys max 150cm
Lasi 5+5mm karkaistu, kirkas + kiinnikkeet 280€/aukko
Aukon leveys max 200cm
Lasi 6+6mm karkaistu, kirkas + kiinnikkeet 350€/aukko

Metrihinta kaiteelle vaihtelee esimerkkilaskelmassa siis noin 175-200€ välillä riippuen aukkojen leveydestä. Hinta ei sisällä rahtia.

Jos lasin saa kiinnitettyä myös ylä- ja alalaidasta, niin lasin leveys voi olla suurempikin ja/tai lasin paksuus ohuempi. Lasimme on testattu ja meiltä saat laskelmat rakennusvalvontaa varten lasin kestävyydestä. Kohteesta riippuen tolpat voivat vaatia oman laskelman/suunnitelman. Avustamme mielelämme suunnittelussa.

Jos valmiit tolpat ovat kaukana toisistaan, niin väliin voidaan lisätä myös metallitolppia.

4+4mm lasi painaa 20kg/m2, 5+5mm lasi 25kg/m2 ja 6+6mm lasi 30kg/m2. Tolppaan tuleva kiinnike tarvitsee 23mm tilaa, eli jos aukon leveys on esimerkiksi 1000mm, niin lasin valmis leveys on 954mm.

Kysy lisää ja pyydä tarjous sähköpostitse myynti@lasitehdas.com tai alla olevalla lomakkeella.

Lasien värimallit

Suomen Lasitehdas käyttää lomakkeen tietoja yhteydenottoon ja palveluiden tarjoamiseen sekä toimittamiseen. Lisätietoja löydätte tietosuojasivulta »

Lisätietoja

RST lasikiinnike lasien kiinnitykseen. Lasikiinnike tarvitsee 23mm tilaa tolpan ja lasin välissä.

LASIT JA HELAT OMIIN TOLPPIIN

Asennus

Kiinnikkeet asennetaan tolppaan 6-8mm paksulla ruuvilla, nämä eivät sisälly toimitukseen vaan ruuvit valitaan tolpan materiaalin mukaan. Asennus aloitetaan kiinnittämällä kaikki kiinnikkeet, apuna kannattaa käyttää laseria tai linjalankaa, jotta kiinnikkeet saa kaikki asennettua samaan linjaan. Sopiva kiinnikkeen korkeus on 50-100mm lasin reunasta. Kun kiinnikkeet ovat paikallaan, niin nostetaan lasit. Lasit kiinnittyvät vain puristumalla (ei porauksia/tappeja lasien läpi). Hyvä tapa asemoida lasit paikalleen on leikata puusta oikean korkuiset korokepalat lasin alle. Aseta puupalat lasilinjaan ja nosta lasi paikalleen. Ruuvaa tämän jälkeen kiinnikkeet kiinni. Lasi tarttuu tukevasti kiinnikkeessä olevien kumien väliin. Yleensä lasin alle mitoitetaan rakoa 50mm, joka on myös maksimi sallittu rako. Sovi tarkemmasta mitoituksesta tilauksen yhteydessä.

Lisätietoja ja ohjeita asennukseen myynti@lasitehdas.com

Mittausohje lasikaide

Mittaa ja ilmoita aina tarkat ja tiukat mitat ilman mitään vähennyksiä, lisäyksiä tai pyöristyksiä. Me mitoitamme sopivat asennusvarat annettujen mittojen mukaan. Muista että lasituotteissa tarkat ja oikeat mitat ovat tärkeitä, asennusvarat ovat tuotteesta riippuen jopa vain millejä. Mittaus on kuitenkin helppo tehdä itsekin kun noudattaa huolellisuutta ja näitä ohjeita.

Mittaukseen riittää ehjä ja toimiva rullamitta. Lasermittariakin voi käyttää, mutta tarkista silti mitat myös rullamitalla. Esimerkiksi laatoissa laserin säde voi mennä lasitetun pinnan läpi yllättävänkin syvälle ja se antaa silloin liian suuren mitan.

Mitat tulee aina ottaa valmiista pinnasta, johon kaiteet asennetaan.

Kannattaa piirtää pohjakuva terassista/parvekkeestaaukosta paperille ja merkitä siihen mitat. Ota kuva paperista ja lähetä meille

Tämä ohje toimii vain suorille kaiteille, suosittelemme vinoihin kaiteisiin mittauspalvelun tilaamista.

Kahden seinän/tolpan väliin tuleva kaide
1. Mittaa leveys alareunasta.
2. Mittaa leveys noin metrin korkeudelta.
3. Ota valokuva kiinnityspaikasta,

Useampisivuisen terassin mittaus
1. Piirrä terassin muoto paperille ja kirjoita jokaisen reunan pituus. Mittaa ulkoreunan mitta. Ota myös valokuva terassista.
2. Kerro meille mihin linjaan kaiteen haluat, alla tulee olla runkopuuta, betonia tai vastaavaa riittävän jäykkää materiaalia johon kaide kiinnitetään. Tämä ei välttämättä ole terassin reunassa saakka, selvitä ja kerro meille mihin kohtaa kaiteen saa kiinni.

Me mitoitamme kaiteet ja teemme useampisivuisista vielä mittakuvan tarkistettavaksi. Kaiteissa kiinnitysprofiilit tulevat valmiiksi mittoihin katkaistuna, käsijohteet mitoitetaan työmaalla asennusvaiheessa.

Kannattaa tarkistaa mitat aina kahteen kertaan, tässä kohtaa korjaaminen on helppoa.

Mittaaja on vastuussa ilmoittamistaan mitoista.

Inspiraatiokuvia

Sähköposti: myynti@lasitehdas.com

Tarjouspyynnöt
Sähköposti: myynti@lasitehdas.com
Kerrothan sähköpostissa aina mille paikkakunnalle lasit olisivat tulossa, niin ohjaamme kyselyt suoraan oikean alueen myyjälle. Tavoitat meidät parhaiten sähköpostilla, lisätietoja tuotteista myös puhelimitse.

Kokemuksia Lasitehtaasta
Lasitehdas x Friends

Helsinki, Espoo, Vantaa, Porvoo 09 3152 3040
Seinäjoki, Vaasa 06 557 8740
Turku 02 724 8040
Tampere 03 433 1140
Muu Suomi 09 3152 3040

Showroom

Lue asiakkaidemme arvosteluja meistä

Noutovarasto
Avoinna:
ark. klo 8-16 tai sopimuksen mukaan
Kirjaltajantie 2
06150 Porvoo

Lasien ja muiden tuotteiden toimitusehdot.

instagram ikoni

Suomen Lasitehdas Oy © 2024
Pyydä tarjous »