Puhelinnumero:+358 9 3152 3040 Sähköposti / Tarjouspyynnöt: myynti@lasitehdas.com

Lasikaide kotiin – mitä pitää huomioida?

lasikaide, tolpaton lasikaide, miten kaide suunnitellaan

Lasitehdas on yksi Suomen suurimmista lasikaiteiden valmistajista.

Olet siis saapunut oikeaan paikkaan, mikäli haaveenasi olisi tuoda lasia kotisi kaiteisiin. Oli kaide missä tilassa tahansa, lasi tuo siihen aivan oman säväyksensä. Lasi on ennen kaikkea tyylikäs ja laadukas materiaali. Kaiteessa sen ehdoton etu on kuitenkin siinä, että se luo ainutlaatuiset näkymät esteettömästi. Kapeammissa tiloissa, kuten porraskäytävissä tila avartuu huomattavasti, kun siinä käytetään lasikaidetta.

Mitä kaikkea lasikaiteen valinnassa pitää sitten huomioida? Minkälaisia vaihtoehtoja on tarjolla?

Lue artikkelia eteenpäin, vieraile kotisivuillamme ja tutustu Lasitehtaan lasikaiteisiin.

Kuinka korkea lasikaide pitää olla?

Kaidetta tulee käyttää, kun pudotus on yli 50cm. Kaiteen hankinta tulee vastaan siis varsin usein, vaikka pudotus saattaisi tuntua pienehköltä. Jos kaide tehdään omakotitaloon, niin pudotuskorkeudesta huolimatta ulkotiloissa, kuten parvekkeella ja terassilla, kaiteen korkeus on 100cm. Sisätiloissa voidaan käyttää 90cm korkeaa kaidetta, mikäli pudotuskorkeus on alle 3 metriä. Meidän suosituksemme on kuitenkin käyttää vähintään 100cm korkeaa kaidetta myös sisätiloissa kaikissa tilanteissa. Mikäli pudotusta olisi yli 6 metriä, kaiteen korkeus sisällä on oltava 120cm. Kerrostaloissa ja julkisissa kohteissa on omat määräyksensä kaiteen korkeudesta, avustamme mielellämme oikean kaiteen suunnittelussa.

Kuva: Ympäristöministeriön asetus
rakennuksen käyttöturvallisuudesta
Kuva: Ympäristöministeriön asetus
rakennuksen käyttöturvallisuudesta

Saako lasikaiteessa olla rakoja? Onko muuta huomioitavaa?

Lasikaiteessa ei saa olla sivusuuntaan yli 100mm leveitä rakoja. Kaiteen alareunassa saa olla maksimissaan 50mm korkea rako. Pientä rakoa kaiteeseen tulee helposti esimerkiksi silloin, jos kaiteen rakenne on tolpallinen. Yllä mainituista määräyksistä on kuitenkin pidettävä huoli.

Käsijohde on oleellinen osa kaidetta, erityisesti portaissa. Nykyisten rakennusmääräysten mukaan portaissa on oltava käsijohde molemmilla puolilla porrasta. Joissain tapauksissa kohteissa on saatettu hyväksyä riittävän tukeva käsijohde esimerkiksi oikealla puolella ja vasemmalla puolella lasin reunan päällä kapea alumiininen u-lista. Paikallinen rakennusvalvonta osaa kuitenkin opastaa parhaiten yksityiskohtiin liittyen.

Kuva: Ympäristöministeriön asetus
rakennuksen käyttöturvallisuudesta

Minkälaisia lasikaiteita Lasitehtaalta löytyy?

Suosiomme taustalla eri tuoteryhmissä on laaja ja laadukas valikoima. Myös lasikaiteiden osalta tarjoamme vaihtoehtoja jokaiseen makuun. Suosituin mallimme on tolpaton lasikaide. Nimensä mukaan siinä ei käytetä pystytolppia, vaan tolpaton lasikaide tarjoaa täydellisen esteettömän näkymän. Kaide voidaan asentaa lattian päälle tai rakenteen kylkeen. Kaiteessa käytetään erittäin laadukkaita profiileita ja suunnittelussa kiinnitetään huomiota korkeaan viimeistelyyn sekä tietysti turvallisuuteen. Tolpaton lasikaide on huippuvalinta esimerkiksi terassille.

Lasikaide on toteutettavissa myös monella eri tavalla. Eri ratkaisuilla voi vaikuttaa vahvasti myös budjettiin. Mikäli terassilta löytyy jo tolpat valmiina, lasikaide saattaa onnistua kohteeseen edullisemmin kuin uskoitkaan. Lasikaiteen hinta hahmottuu kätevästi verkkokauppamme tuotetiedoista. Alta näet kaikki lasikaidemallimme yllä mainitun tolpattoman kaiteen lisäksi:

Alumiinitolpallinen lasikaide

Slimline alumiinitolpallinen lasikaide

Lasit ja helat omiin tolppiisi

Pistekiinnitys lasikaide

Lasikaiteen hankinta Lasitehtaalta ei siis varmasti jää vaihtoehdoista kiinni. Toimitamme tuotteet tehtaaltamme suoraan sinulle ilman välikäsiä. Tavoitteenamme onkin olla asiakkaillemme aina paras ja kustanustehokas vaihtoehto. Löydät tuotetiedoista tarkat ohjeet mitoitusta ja asennusta koskien. Pääkaupunkiseudulla voit tilata asennuksen myös meiltä.

Mikäli kaipaat vinkkejä tuotteen valintaan, mitoitukseen tai asennukseen liittyen, voit aina olla yhteydessä asiakaspalveluumme. Autamme sinua mielellämme toteuttamaan upeimmat lasiunelmasi!


Sähköposti: myynti@lasitehdas.com

Tarjouspyynnöt
Sähköposti: myynti@lasitehdas.com
Kerrothan sähköpostissa aina mille paikkakunnalle lasit olisivat tulossa, niin ohjaamme kyselyt suoraan oikean alueen myyjälle. Tavoitat meidät parhaiten sähköpostilla, lisätietoja tuotteista myös puhelimitse.

Kokemuksia Lasitehtaasta
Lasitehdas x Friends

Helsinki, Espoo, Vantaa, Porvoo 09 3152 3040
Seinäjoki, Vaasa 06 557 8740
Turku 02 724 8040
Tampere 03 433 1140
Muu Suomi 09 3152 3040

Showroom

Lue asiakkaidemme arvosteluja meistä

Noutovarasto
Avoinna:
ark. klo 8-16 tai sopimuksen mukaan
Kirjaltajantie 2
06150 Porvoo

Lasien ja muiden tuotteiden toimitusehdot.

instagram ikoni

Suomen Lasitehdas Oy © 2024
Pyydä tarjous »