Lämpölasi eli erityslasi ja selektiivilasi

Eristyslasi eli toiselta nimeltään lämpölasi on kiinteä lasielementti, jossa on yleensä 2-3 lasia liitettynä yhteen. Uusissa lämpölaseissa sisemmät lasit ovat yleensä energiansäästölasia, eli selektiivilasia, joka parantaa elementin eristävyyttä. Selektiivilasin pinnalla on metallioksidikerroksia ja niiden ansiosta pitkäaaltoinen lämpösäteily heijastuu pois, mutta lyhytsäteinen taas pääsee lasin läpi. Tällöin suoranainen auringonpaiste pääsee sisään, mutta sisältä ulos vain osa lämpösäteilystä läpäisee selektiivilasin. Eristyslasilla ikkunan lämmöneristyskyky paranee ja sisäpintojen huurtuminen talvella vähenee. Ikkunan pintalämpötila on korkeampi, jolloin myös vedontunne vähenee.

 

Katso ohjeet lämpölasin paksuuden määrittämiseksi.

Lämpölasin hinta

Lämpölasin hintaan vaikuttaa moni asia. Montako lasia siinä on, minkä paksuisia lasit ovat, millaisten mittojen mukaan lasit tarvitaan, käytetäänkö selektiivilasia ja argon-kaasulla täyttöä. Matalalla ja kulkureitin varrella olevissa ikkunoissa tulee käyttää turvalasia. Pyydä tarjous, niin laskemme sinun lasiesi tarpeiden mukaisen hinnan. Voit myös lähettää meiliä myynti@lasitehdas.com tai soittaa 09 3152 3040

 

Lämpölasin vaihtaminen

Useasti vanhemmat, 60- ja 70-luvulla valmistetut lämpölasielementit alkavat vuotojen takia harmaantua lasien välistä. Elementti ei ole enää tiivis ja väliin on päässyt kosteutta ja likaa. Vanhoja elementtejä ei voi korjata, mutta niiden tilalle voidaan vaihtaa uudet energiatehokkaat lämpölasielementit ilman, että karmeja tai muita puuosia tarvitsee vaihtaa. Useimmiten pienillä muutoksilla pystytään käyttämään paksumpaa ja useampi lasista elementtiä, jolloin ikkunoiden energiatehokkuus paranee merkittävästi. Lämpölasien vaihtaminen verrattuna koko ikkunan uusimiseen on kustannuksiltaan yleensä puolet edullisempaa ja asennustyöstä voi tehdä kotitalousvähennyksen. Kauttamme saat lämpölaseille myös asennuksen.

 

Alla kuvia tekemästämme ikkunoiden vaihdosta 70-luvulla rakennettuun omakotitaloon. Vanhat ikkunat olivat selvästi harmaantuneet ja niiden eristyskyky oli merkittävästi nykyaikaisia lämpölasielementtejä huonompi. Vanhat lasit poistettiin ja käytettiin kaikki karmissa oleva tila hyväksi, jolloin vanhaan aukkoon saatiin sovitettua 39mm paksu kolmilasinen elementti energialasilla, jolloin sen u-arvo on noin 0,6-0,7. Asennus on nopeaa ja se voidaan tehdä mihin aikaan vuodesta tahansa. 

Näiden lasielementtien paino on noin 150kg, joten asentamisessa käytetään apuna lasinostinta. Erilaisilla nostimilla saadaan lasit asennettua myös korkeisiin ja ahtaisiin paikkoihin. 

YHTEYSTIEDOT

myynti@lasitehdas.com

 

Pöydän lasit ja peilit 09 3152 3041
Helsinki, Espoo, Vantaa, Porvoo 09 3152 3040

Seinäjoki, Vaasa 06 557 8740

Turku 02 724 8040

Tampere 03 433 1140

Muu Suomi 09 3152 3040

LASITEHDAS.COM

TUOTANTO JA NOUTOVARASTO
Emäsalontie 271
06950 Emäsalo (Porvoo)

avoinna arkisin klo 8-16

TARJOUSPYYNNÖT
myynti@lasitehdas.com

RAKENNUSLIIKKEET JA JÄLLEENMYYJÄT

mikko@lasitehdas.com