Puhelinnumero:+358 9 3152 3040 Sähköposti / Tarjouspyynnöt: myynti@lasitehdas.com

Kirkas vai superkirkas (optiwhite) lasi – lasin värillä on väliä

Kirkkaan ja optiwhite lasin väriero
Vasemmalla normaali kirkas lasi ja oikealla superkirkas optiwhite lasi

Kun lasia käytetään sisustuksessa, ulkona tai sisällä, kyse on nimenomaan tyylikkäästä sisustuselementistä. Lasikaide terassilla tai sisällä portaikossa on todellinen katseiden kerääjä. Siitä syystä lasin sävyyn on syytä kiinnittää huomiota.

Tavallinen kuluttaja ei välttämättä tunne lasien eri sävyjä tai varsinkaan lasilaatuja kovinkaan tarkasti. Siksi haluammekin jakaa laajemmin tietoa, jotta jokaisen lasilla sisustajan remontit ja rakentamiset onnistuisivat mahdollisimman hyvin.

Käydään ensi läpi sitä, miksi lasikaide vaatii erityisesti huomiota lasin valinnassa.

Lasikaide – mitä lasia siinä käytetään?

Nopeasti katsottuna lasikaiteiden lasi on tavallista lasia. Tähän tarkoitukseen käytetään kuitenkin laminoitua lasia tai laminoitua ja karkaistua lasia. Se valmistetaan kahdesta lasista, jotka kiinnitetään yhteen muovikalvon kanssa. Tämän ideana on se, että jos lasikaiteen lasi pääsisi jonkin yllättävän ulkoisen tekijän vuoksi rikkoutumaan, lasi jää kiinni laminointikalvoon ja antaa suojaa rikkoutumisen jälkeenkin. Tavallisen tasolasin käyttäminen lasikaiteessa on kiellettyä, koska rikkoutuessaan, se ei anna enää mitään suojaa putoamista vastaan. Siksi laminoitu lasi tai tilanteesta riippuen laminoitu ja karkaistu lasi on ainut mahdollinen valinta.

Miten tämä sitten vaikuttaa lasin värisävyyn? Siitä lisää seuraavassa. Voit myös hypätä tutkimaan lasikaidevalikoimaamme. Tästä linkistä löydät Lasitehtaan lasikaiteet

Mitä värin valinnassa pitää huomioida?

Värin valinnassa ensimmäinen vaihe on se, halutaanko kirkasta vai sävytettyä lasia. Tummempaa sävyä hakeva päätyy usein harmaaseen lasiin tai vaihtoehtoisesti tummanharmaaseen, jota todella tumman sävynsä ansiosta kutsutaan usein mustaksi.

Lasikaiteissa yleinen valinta on kuitenkin kirkas lasi, koska kaiteen läpi halutaan nähdä ympärillä oleva näkymä niin sisä- kuin ulkotiloissa. Samaan aikaan, kun päädytään kirkkaaseen lasiin, valintana on vielä kaksi eritasoista kirkasta lasia. Normaali kirkas lasi taittaa luonostaan vihreään väriin, tämän takia on kehitetty superkirkas (optiwhite) lasi, josta vihreää sävyä on pyritty poistamaan mahdollisimman paljon.


Mistä tämä oikein johtuu?

Lasi sisältää luonnollisesti rautaa, joka puolestaan muodostaa lasille vihertävää sävyä. Useimmiten esimerkiksi ikkunat ovat tätä normaalia kirkasta lasia, niissä ei tätä väriä silmällä yleensä huomaa, mutta jossain tilanteissa vihreä sävy korostuu jopa häiritsevästi. Kun lasituksia suunnittelee sisälle, niin lasin sävyyn kannattaa kiinnittää huomiota. Jos sisustus on hyvin vaalea, niin usein valkoinen näyttää tavallisen kirkkaan lasin läpi vähän vaaleanvihreältä, mikäli kyseessä on mustaruutuinen lasiseinä tai vaikka suihkuseinä, niin tämä ei yleensä haittaa ja näissä pääsääntöisesti käytetään normaalia kirkasta lasia. Kaiteissa ja muissa kohteissa joissa käytetään laminoitua, eli kaksinkertaista lasia tämä vihreä sävy on voimakkaampaa kuin 1-kerroksisessa lasissa. Tämän takia erityisesti sisäkaiteissa superkirkas optiwhite lasi on suosittua. Samoin jos kaide tulee valkoisen talon terassille, niin kannattaa harkita onko superkirkas lasi silloin parempi vaihtoehto. Ulkona kirkkaalla säällä terassilta katseltaessa ulos, vihreä sävy ei yleensä haittaa, mutta ulkoa katsottuna kaiteen läpi talon valkoinen seinä näyttääkin vaaleanvihreältä varsinkin hämärämmässä valaistuksessa. Valon määrälläkin on siis iso merkitys siihen, miltä lasin väri näyttää.

Lasin reuna vihertää aina

Käytettiin sitten kirkasta lasia tai superkirkasta, niin lasin reunat ovat aina vihertävät. Normaalissa kirkkaassa lasissa tummemman vihreät ja superkirkaassa yleensä vaaleanvihreät. Lasin kiinnitystavasta riippuen myös superkirkkaan lasin reunat voivat näkyä tummanvihreinä. Tämä johtuu valon käyttäytymisestä ja siitä miten valo taittuu lasin sisällä. Tätä ei pystytä täysin ennakoimaan, riippuu aina kohteen valaistuksesta ja muista ratkaisuista miltä lasin reuna lopulta näyttää. Tärkein ero lasien väreissä on se, mitä näkyy lasin läpi. Superkirkkaan läpi katsottaessa värit eivät vääristy, vaan valkoinen on valkoinen, tavallisen kirkkaan lasin läpi katsottaessa vaaleat värit saavat yleensä pienen vihreän sävyn, tämänkin määrä riippuu valaistuksesta ja muista olosuhteista.

Kirkkaan ja superkirkkaan lasin erot, optiwhite lasi
Vasemmalla superkirkas lasi ja oikealla normaali kirkas lasi. Yleensä mitä pienempi lasi, sen vähemmän reuna vihertää. Isoissa laseissa reunat ovat enemmän vihreät.
lasikaide
Normaali kirkas lasi, kirkkaalla säällä ulos katsottaessa vihreää sävyä ei näe
Normaali kirkas lasi sisällä, vihreän sävyn erottaa helposti.
Normaali kirkas lasi terassin kaide, tolpaton lasikaide
Normaali kirkas lasi, kirkkaassa valaistuksessa vihreän sävy on vähäinen.
Superkirkas optiwhite lasi portaassa
Superkirkas optiwhite lasi sisällä, valkoinen näyttää valkoiselta lasin läpi

Mahdollisimman kirkasta lasia hakevalle suosittelemme superkirkasta lasia eli optiwhite-lasia. Siinä lasista on pyritty poistamaan mahdollisimman paljon rautaa, joka aiheuttaa vihertävän sävyn. Superkirkas lasi on myös ehdottoman suositeltava vaihtoehto sisätiloihin, jos sisustuksessa on paljon vaaleita sävyjä.

Lasikaide on upea sisustuselementti niin terassilla kuin sisätiloissa. Inspiraation avulla loihdit kotiisi upeat lasikaidekokonaisuudet. Niinpä suosittelemmekin sinua vierailemaan Instagram-tilillämme, josta sinäkin saat varmasti uutta inspiraatiota kotisi sisustamiseen. Upeita kuvia kohteista löydät kaiteet-kohokohdasta. Tästä pääset Lasitehtaan Instagramiin ja tässä suora linkki kaiteisiin (vaatii että olet kirjautuneena Instagramiin)

Mikäli kaipaat lisätietoja tuotteistamme tai apua suunnitteluun, ole rohkeasti yhteydessä myynti@lasitehdas.com. Autamme sinua erittäin mielellämme sisustamaan kotisi uudella ilmeellä lasikaiteiden avulla.

Sähköposti: myynti@lasitehdas.com

Tarjouspyynnöt
Sähköposti: myynti@lasitehdas.com
Kerrothan sähköpostissa aina mille paikkakunnalle lasit olisivat tulossa, niin ohjaamme kyselyt suoraan oikean alueen myyjälle. Tavoitat meidät parhaiten sähköpostilla, lisätietoja tuotteista myös puhelimitse.

Kokemuksia Lasitehtaasta
Lasitehdas x Friends

Helsinki, Espoo, Vantaa, Porvoo 09 3152 3040
Seinäjoki, Vaasa 06 557 8740
Turku 02 724 8040
Tampere 03 433 1140
Muu Suomi 09 3152 3040

Showroom

Lue asiakkaidemme arvosteluja meistä

Noutovarasto
Avoinna:
ark. klo 8-16 tai sopimuksen mukaan
Kirjaltajantie 2
06150 Porvoo

Lasien ja muiden tuotteiden toimitusehdot.

instagram ikoni

Suomen Lasitehdas Oy © 2024
Pyydä tarjous »