Ikkunoiden ja ovien tiivistys ja eristysnauhojen vaihto

Oikealla ikkunoiden ja ovien tiivistyksellä säästää rahaa ja parantaa asumisviihtyvyyttä. Vedon tunne vähenee ja silloin myös sisälämpötilaa voi laskea useamman asteen ilman, että oleskelumukavuus kärsii. Yhden asteen lasku sisälämpötilassa pienentää lämmityskustannuksia jopa 5 % ja oikealla tiivistyksellä saavutetaan 5-20 % lämmönsäästö verrattuna huonoon tiivistykseen. Tiivistyksen uusimisen takaisinmaksuaika säästyneenä lämmitysenergiana on kohteesta riippuen 2-5 vuotta.

Perinteiset, liimattavat eristysnauhat tulee vaihtaa yleensä jo muutaman vuoden käytön välein ja usein avattavissa ovissa tai ikkunoissa liimattava tiiviste ei välttämättä toimi ollenkaan. Asennamme liimattavien tiivisteiden tilalle uraan asennettavan silikonisen tiivisteen, joka kestää ilman vaihtoa jopa yli 15 vuotta. Tiiviste asennetaan jyrsimällä karmiin kapea ura tiivisteelle. Tätä samaa tiivistystapaa käytetään useimmissa uusissakin ikkunoissa, eli päivitämme vanhat ikkunat tiivisteiden osalta nykyaikaisella tekniikalla ja materiaaleilla.

Silikoninen tiiviste on erittäin korkealaatuinen ja täysin kierrätettävä materiaali. Se on valmistettu veden ja pesunkestävästä termoplastisesta elastomeeristä (TPE). Silikonitiiviste kestää äärimmäisiä ilmasto-olosuhteita -50 °C aina +130 °C:een saakka ja sillä on hyvä otsonin ja UV-valon kesto, jolloin se säilyttää ominaisuutensa ja elastisuutensa myös voimakkaassa auringonpaisteessa.

Ikkunoiden tiivitys - vaiheet

Ikkunoiden tiivistys aloitetaan poistamalla kaikki vanhat tiivisteet, liimat ja niitit sekä pyyhkimällä reunat puhtaaksi. Tämän jälkeen teemme tarkoitukseen valmistetulla jyrsimellä urat uusia tiivisteitä varten. 

 

Työ on siistiä pölynpoiston ansiosta ja erityistä suojausta ei tarvita. Tämän jälkeen asennamme uudet tiivisteet ja jätämme tarvittavat tuuletusraot ulkokarmiin. Mikäli korvausilma on suunniteltu tulevaksi ikkunoiden välistä, niin tälle jätetään oikeat aukot.

Tiivisteen kiinnityksessä ei käytetä liimaa, vaan se kiinnittyy rakenteensa ansiosta erittäin lujasti uraan painamalla. Tiivisteet on helppo vaihtaa tulevaisuudessa myös itse (vaihtoväli noin 15 vuotta)

 

Työ on nopeaa, yleensä noin puoli tuntia per ikkuna riippuen ikkunoiden koosta ja siitä kuinka monta avattavaa osaa niissä on.

Mitä tiivistys maksaa? Hinta

Teemme ikkunoiden tiivistyksiä PK-seudulla ja Itä-Uudellamaalla. Isommat kohteet tarjouksen mukaan myös muualla Suomessa.​ Hinnat sisältävät ALV:n ja työn osuus on kotitalousvähennyskelpoista. Tiivistys voidaan tehdä mihin aikaan vuodesta tahansa.

Tiivisteiden asennus

Tiivisteen asennus, valmis puhdistettu pinta (vanhat tiivisteet poistettu tai uusi ikkuna)

Aloituskustannus 60€, asennustyö 5€/metri ja materiaalit 2€/metri.

Esimerkiksi tyypillinen 10 ikkunan asunto, jossa kaksi avautuvaa lasia per ikkuna noin 450-500€. Kotitalousvähennyksen jälkeen todellinen kustannus 300-350€. 

Vanhojen tiivisteiden poisto ja uusien tiivisteiden asennus

Vanhojen tiivisteiden poisto, liimojen ja niittien irroitus ja tiivistereunan puhdistus sekä uuden tiivisteen asennus.

Aloituskustannus 60€, puhdistus- ja asennustyö 8€/metri ja materiaalit 2€/metri.

Esimerkiksi tyypillinen 10 ikkunan asunto, jossa kaksi avautuvaa lasia per ikkuna noin 580-680€. Kotitalousvähennyksen jälkeen todellinen kustannus 400-450€.

Vaihdamme myös rikkoutuneet lasit, vanhat lämpöikkunat uusiin sekä asennamme vanhojen yksikerroksisien lasien tilalle enrgiatehokkaat lämpölasit. Myös ikkunoiden täydelliset restauroinnit ja entisöinnit, kysy tarjous myynti@lasitehdas.com tai 040 1924001.

MOTIVAN VIDEO IKKUNOIDEN TIIVISTYKSESTÄ

YHTEYSTIEDOT

myynti@lasitehdas.com


Helsinki, Espoo, Vantaa, Porvoo 09 3152 3040

Seinäjoki, Vaasa 06 557 8740

Turku 02 724 8040

Tampere 03 433 1140

Muu Suomi 09 3152 3040

LASITEHDAS.COM

TUOTANTO JA NOUTOVARASTO
Emäsalontie 271
06950 Emäsalo (Porvoo)

avoinna arkisin klo 8-16

TARJOUSPYYNNÖT
myynti@lasitehdas.com

RAKENNUSLIIKKEET JA JÄLLEENMYYJÄT

mikko@lasitehdas.com